TÜBİTAK BTO

ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI
 
TÜBİTAK-4003 - Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı
Deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren bilim merkezleri, farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi amaçlar. TÜBİTAK, bilim merkezlerinin toplumumuzda bilim kültürünü yaygınlaştırmak için son derece kritik bir rol üstleneceği öngörüsünden yola çıkarak, ülkemizde bilim merkezlerinin kurulmasını ve yıllar içinde sayılarının artırılmasını hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda 4003 Bilim Merkezi ve Atölye Destek Programı başlatılmıştır. 
Bu çağrı programı hakkında detaylı bilgi almak için çağrı programı menüsünü ziyaret ediniz.



4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları
Doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konu, kavram ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla anlamasına olanak sağlayan ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirilen etkinlikler, konaklamalı veya konaklamasız eğitim programlarıdır. 
Konaklamalı projelerde, toplam etkinlik dönemi gün sayısı tanışma ve kapanış dâhil en fazla 7 gün (en fazla 6 gece) ile sınırlıdır. Konaklamasız projelerde, etkinlik gün sayısı sınırı aranmaz. 
Destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi hariç 280.000 TL (KDV dâhil)’dir.
Bu çağrı programı hakkında detaylı bilgi almak için çağrı programı menüsünü ziyaret ediniz.


4005 - Yenilikçi Eğitim Uygulamaları
4005 Programı ile öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması amaçlanmaktadır. 
Destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi hariç 280.000 TL (KDV dâhil)’dir.
Bu çağrı programı hakkında detaylı bilgi almak için çağrı programı menüsünü ziyaret ediniz.


4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı
4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile 5-12. sınıf öğrencilerinin;
günlük hayatta karşılaşılan problemlere çözüm bulması,bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilmesi, bilimsel araştırma yöntemleri ve bilim etiğini öğrenmesi, bilimsel süreç ve yaşam becerilerini kazanması, takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanaklarla karşılaşması amaçlanmaktadır.
4006-A çağrısı kapsamında, değerlendirme sonucuna göre her bir Bilim Fuarı için 2.500 TL (KDV dâhil) sabit destek ve sergilenecek her bir alt proje başına 300 TL'lik (KDV dâhil) tutardan oluşur.
4006-B çağrısı kapsamında, değerlendirme sonucuna göre her bir Bilim Fuarı için 3.300 TL (KDV dâhil) sabit destek ve sergilenecek her bir alt proje başına 390 TL'lik (KDV dâhil) tutardan oluşur.
Bu çağrı programı hakkında detaylı bilgi almak için çağrı programı menüsünü ziyaret ediniz.


 
4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır.
Bu çağrı programı hakkında detaylı bilgi almak için çağrı programı menüsünü ziyaret ediniz. 

 

4008- Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı

4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı, çağrı kapsamındaki konulara yönelik özel gereksinimli bireylerde farkındalık oluşturmayı, bu bireylere, eğitim ve bağımsız yaşam konularında destek sağlayarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmayı, özel gereksinimli bireylere hizmet sunan kişiler ve özel gereksinimli bireyler arasında bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamayı hedeflemektedir.
Bu çağrı programı hakkında detaylı bilgi almak için
çağrı programı menüsünü ziyaret ediniz.